Verhuur

  • slide
Vanuit de praktijk kun je een aantal dingen bij ons huren. Wij zijn onder andere in het bezit van 2 bevalbaden die wij verhuren aan onze cliënten. Wij zijn in de praktijk zeer ervaren met het begeleiden van onderwaterbevallingen en moedigen dit alleen maar aan. Daarnaast kun je bij ons ook een TENS apparaat huren. 

0020849_birth-pool-in-a-box-personal-use-mini-size.jpegBevalbad

Wij zijn in het bezit van de 'Birth Pool in a Box'. Je kunt dit bad bij ons huren voor €80,00. Dit is inclusief persoonlijke wegwerp hoes, persoonlijke slang om het bad te vullen en te legen, opblaaspomp, pomp om het bad te legen en een schepnetje. Het is een ruim bad waar je eventueel met 2 personen in kan zitten (de afmetingen van het bad zijn 193x165 cm). Daarnaast zit er een zitje in en een opblaasbare bodem wat zorgt voor extra comfort. Voor ons is het fijn dat het bad een witte bodem heeft waardoor we goed overzicht hebben tijdens en na de bevalling. 

We verhuren onze bevalbaden alleen aan onze eigen cliënten. Wij krijgen veel aanvragen om van ons bad gebruik te maken tijdens de bevalling. Daardoor is het niet altijd mogelijk om het bad al eerder in huis te krijgen. We zullen op het spreekuur met je afspreken wat het handigst is. In sommige gevallen zullen we het bad meenemen naar jullie zodra jullie bellen dat de bevalling is begonnen.

Als je thuis wil bevallen in ons bevalbad moet er rekening mee gehouden worden dat we grotendeels om het bad heen kunnen lopen. Dit kan in een ruime slaapkamer, de babykamer of in de woonkamer. Als je beneden bevalt is het wel fijn als er een matras op de eettafel kan of evt. bed beneden staat waar je na de bevalling kan gaan liggen (eventueel hebben wij hiervoor ook een inklapbare fysiotafel om te huren). Hou er rekening mee dat er zo'n 650 liter water in het bad gaat, het is dus belangrijk dat er in huis voldoende warmwatercapaciteit is. Een krachtige CV ketel kan het bad in ongeveer 50 minuten vullen. Een warmtepomp moet vooraf op 'comfortstand' gezet worden. 

Hier kan je filmpjes bekijken over het opzetten en afbreken van het bevalbad! Het is belangrijk dat het bad na gebruik weer droog en schoon wordt ingeleverd. 

Het is ook mogelijk om in het Alrijne Leiderdorp poliklinisch te bevallen met ons bevalbad. Er moet hiervoor een formulier ingevuld worden, vraag ernaar tijdens het spreekuur. Er is in het Alrijne ook een vast bevalbad waar gratis gebruik van gemaakt kan worden. In het LUMC (Geboortehuis Leiden) is het niet mogelijk om een eigen bevalbad mee te nemen. Er is wel een vast bevalbabevalbad LUMC.jpgd op de afdeling, als deze niet bezet is kan je hier ook gratis gebruik van maken (zie foto). 

 

 

GeboorteTENSelle_tens_upright_no_back.png

Wij zijn in de praktijk ook in het bezit van 2 TENS apparaten. Dit is een apparaat wat speciaal geschikt is voor het verlichten van weeënpijn tijdens je bevalling. Het zorgt ervoor dat je lichaam de aanmaak van endorfines stimuleert, dit is een lichaamseigen pijnstiller. Op het TENS apparaat zit ook een 'boost' stand die je tijdens de weeën kan indrukken. Dit zorgt ervoor dat de pijnprikkels minder goed doorkomen waardoor je de pijn van de weeën minder kan voelen. Kosten van de huur van de TENS zijn €20,00, dit is inclusief het gebruik van de persoonlijke plakkers. Sommige verzekeringen vergoeden de huur van de TENS volledig, vraag dit na bij je zorgverzekering. Voor meer informatie: www.geboortetens.nl.